Hem » Okategoriserade » Liam 8 månader.

Liam 8 månader.

Liam blev ju för en dryg vecka sedan 8 månader gammal. Känns som det är dags att sammanfatta hans utveckling lite. För min egen skull, så att jag sen kan bläddra tillbaka och minnas hur det var vid 8 månader.

Liam är fortfarande som han alltid varit en mycket nöjd pojke, Han är alltid glad och skrattar mycket. Gråter väldigt sällan. Visst kan han gnälla men inte i första hand. Nu har vi visserligen en gnälligare period på gång eftersom hans först tand är på kommande. Men som med allting är det ju övergående och är man vet vad orsaken är så uthärdar man det.

Han sover fortfarande bra men har senaste tiden kunnat vakna lite oftare nattetid och vill då ha en liten skvätt mjölk. Inte alla nätter men ibland. Han somnar oftast kring 20.00 och sover i regel 12 timmar framåt. Med paus för en mjölktankning kring 06-07-tiden vissa nätter. På dagarna sover han två timmar på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen. Kvällsvilan har han på senaste tiden visat sig klara sig utan.

Han äter gröt morgon och kväll. Varm mat till lunch och middag. Ibland äter han ett fruktmellanmål på eftermiddagen om han inte sover förbi det. Han dricker inte så värst mycket ersättning längre. Visst dricker han mycket men det har minskat radikalt sen han började äta mat två gånger i dagen.

Han är en väldigt aktiv och rörlig gosse. Han utforskar varje vrå i huset dagarna långa. Han ålar framåt med en rasande fart. Han kommer upp i krypställning, tar något krypsteg men gungar mest på alla fyra. Han sitter nu utan stöd och sätter sig upp själv. Han drar sig upp på knä mot allt som kommer i hans väg så som leksakskorgar, trappgrinden, kökslådor, tvbordet, bokhyllan. Ibland står han på raka ben men det är nog ännu vingligt så mest håller han sig på knä.

Felicia är hans stora idol. Han älskar när hon är med på golvet och leker och skrattar ofta åt henne.  Felicia är en jätte duktig storesyster och låter honom vara med och ”rådda” i hennes lekar. Ibland vill hon inte och då säger hon ”baja baja Lia”. Men över lag kommer de himla bra överens och man ser att de vill vara tillsammans. Är Felicia borta så är Liam inte alls lika nöjd.

Liam väger nu 10,2 kg och är 75,5 cm lång. Fina killen börjar bli stor!

Annonser

4 thoughts on “Liam 8 månader.

  1. Vilken sötis, och vad mycket hår han har 🙂 Hur går det förresten med er hund och Liam? Här hemma hos oss har hunden blivit vår Liams favorit – så nu är det lite synd om hunden som får stå ut med att Liam hänger honom i öronen och drar honom i svansen (det är hel omöjligt att hålla honom borta från hunden..)

    • Ja han har faktiskt ganska mycket hår 🙂 Det går bara bra med Hugo och Liam. Hugo är inte lika överbeskyddande som han var mot Felicia. Så fort Felicia grät så satt han brevid och gnydde. Liam är faktiskt inte så jätte intresserad av honom. Felicia däremot klättrade hela tiden på honom när hon var liten så jag förstår vad du menar med att det är omöjligt att hålla dem borta. Det bara inte går. Som tur är Hugo väldigt lugn och tålmodig med barnen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s