Hem » Okategoriserade » Liam 10 månader.

Liam 10 månader.

10 månaders dagen till ära tänkte jag igen skriva en månadsrapport om vår Liam. Efter diverse nattliga utbrott, matvägran och flunssor är vi nu äntligen tillbaka i rutinerna med honom. Vår glada kille är tillbaka och vi föräldrar får fylla på sömnkontot lite igen.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. En mer lättskött baby än Liam har jag inte stött på. Visst är han väldigt aktiv, rörlig, klättrig och klåfingrig. Men med ett aldrig svikande humör. Han är jämt lika glad och nöjd.

Äter gör han igen som en häst. Ett stort lass gröt på morgonen, en stor babymatsburk till lunch, en burk frukt till mellanmål (ibland), en stor babymatsburk till middag och ett stort lass gröt till kvällsmål. Sen ännu en flaska mjölk eller välling före nattning. Där emellan klämmer vi nu och då in lite grönsaksbitar, brödbitar, fruktbitar eller majskrokar som tidsfördriv.

Han sover nu (peppar peppar) bra igen. Han somnar för natten kring 20.00 och vaknar oftast 04.30 och tycker att det är morgon. Efter en stunds bökande somnar han om och har (peppar, peppar igen) sovit de senaste morgnarna till 08.00. Jag tackar högre makter för detta och hoppas det håller i sig en tid åtminstone. På dagen sover han ännu två pass. 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen. Ibland mer och ibland mindre.

Han går nu långa sträckor med gåkärran utan problem. Klättrar över allt, speciellt trappan är poppis om någon glömt att stänga grinden. Takkan i matsalen är även favorit (på den punkten håller jag på att bli galen). Att flytta runt köksstolarna är också kul liksom att skvätta ut Hugos vatten. Välta bykstrecket är skoj liksom att sitta och stirra på en snurrande bykmaskin hur länge som helst. Att riva sönder wc-pappersrullen i molekyler är också en favorit. Det går inte ens längre att undvika för han får numera upp wc-dörren själv. Ja ni förstår, han håller både sig själv och oss väl sysselsatt under sina vakna timmar.

Men charmig och härlig som få är han den där Liam!

IMG_7452

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s