Hem » Okategoriserade » Sparkampanj.

Sparkampanj.

När man sitter med en knippe försäkringsräkningar på flere hundra euro som ska vara betalda inom januari. En av oss jobbar heltid och en är vårdledig och får en struntsumma i månaden. Då inser man att man måste göra några drastiska förändringar med våra utgifter.

Steg ett är att sätta ena bilen på ståförsäkring. Den används knappt, står bara och tickar pengar uppe på parkeringen. Eftersom barnens kommande dagmamma bor på gångavstånd och jag jobbar mest nattskift så klarar vi oss att pussla ihop det med bara en bil.

Steg två är att sätta sig in i matutgifterna. Där i ligger den största utmaningen. Vi måste börja göra veckomenyer, äta upp alla rester och sluta köpa godis och snacks var och varannan dag. Bland annat.

En annan utmaning är att sluta shoppa. Eller sluta shoppa onödigt. Självklart måste barnen ha kläder och visst måste man unna sig något nytt själv ibland. Men till hemmet behöver vi ingenting och det som eventuellt blir över måste gå till renoveringskontot.

Så hur ska detta gå? Vete tusan alltså. Men det bara måste gå på ett eller annat sätt.

Annonser

2 thoughts on “Sparkampanj.

  1. GOTT NYTT ÅR till er!
    Inte lätt med planering av ekonomi…ALLT har blivit såå dyrt.Maten som alla måste ha har blivit jätte dyr.Svårt att få det att gå ihop många ggr nog.Här steg hyran och vatten och kabel avg.HELA tiden smyger de uppåt……!Är hemma med flunssa nu….går och ser på JUL GREJSEN som man nog snart får man kasta ut igen,har gått så snabbt i år tycker jag.Just plocka man upp de och nu ska de bort OCH MAN VILL JU ha de bort.HAR riktigt LEJDON på att se de nu—–Sååå inom en vecka ska de packas ner.HOPPAS ni får ett bra nytt år 2013.

    • Jo inte är det lätt alla gånger. Men santidigt är det en nyttig utmaning.
      Här fick nog julpyntet åka ut genast efter nyår. Nu får det bli vår! Gott nytt år till dig med. Och krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s