Hem » Okategoriserade » Liam Elias 1 år.

Liam Elias 1 år.

IMG_8027Det finns mycket att skriva om den här pojken. Han är på alla sätt en mycket livfull och härlig unge. Han har alltid varit lugn och stabil i humöret, tålmodig och gnäller inte för småsaker. Sådan är han ännu. Han ler ofta, har alltid nära till skratt och är mycket lättroad. Han är över lag lätt att tas med (förutom när han får tänder).

Han sover nu mera hela nätter (halleluja). Största delen av natten i egen säng men mot morgonen vill han komma i vår säng och sova tryckt mot mig med huvudet på min axel så att jag vaknar med stel nacke varje morgon. Men det är det värt för jag vill ha honom sovande där. Han är aldrig annars stilla och vill sitta i famnen och mysa så därför älskar jag dom där morgontimmarna när han snusar brevid mig.

Han äter som en jag vet inte vad. Det finns ingen gräns för hans aptit. Han har aldrig någonsin kinkat med maten. Han äter verkligen allt.  Men det ska gå undan med fart för ganska snabbt tröttnar han på att sitta still och börjar klättra upp på bordet. Han dricker nu vanlig mjölk och äter samma mat som vi. Det enda jag köper hem är kvällsvälling och fruktpureér. Och det är så skönt att slippa släpa hem litervis med ersättning.

Motoriken är det verkligen inget fel på. Han klättrar och tar sig fram över allt. In i lådor, upp på bord, hänger i handtag och vältrar sig fram dit han vill. Det ser stundvis ganska vågat ut men han stöter sig aldrig. Han går ännu bara sina 5 steg men gör det allt oftare. Han kryper i racerfart så framåt kommer han så fort han vill ändå.

Han tycker om att vara ute, när vi sjunger för honom, när Felicia spexar, när Felicia ”läser” för honom och att bara få leka med Felicia. På den punkten är hon en jätte duktig storasyster. Hon låter honom nästan alltid vara med och ”leka” fast han mest råddar och river ner.

Nästa vecka ska vi till rådgivningen med honom på 1-års kontroll. Det ska bli spännande att se hur han har växt. För växt har han massor tycker vi. Han börjar bli riktigt tung att bära omkring på. Han använder nu klädstorlek 80/86.

Annonser

2 tankar om “Liam Elias 1 år.

  1. Grattis Liam från Liam, heheheh 🙂 Och roligt att läsa om honom och hans vardag. Härligt att han sover hela nätter! Och Liam är helt likadan, om tänderna inte skulle störa skulle han vara en solstråle dygnet runt 😀

    • Liam tackar 🙂 Ja arma tänder, jag kan bli så trött på dem! Nätterna tackar vi verkligen för. Man vågar knappt prata om det ifall man bryter förtrollningen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s