Hem » Uncategorized » Hur hinner man?

Hur hinner man?

Hur hinner man och mäktar med allting som hör vardagen till som småbarnsförälder egentligen? Hur gör ni? Hur fixar ni allt utanför jobb, mat, städning och nattningar? När ska man hinna löpträna, gå på gym, gå på playdates, träffa sina egna vänner? Eller fixar ni alls något annat än vardagsrumban? Behöver man fixa något av det andra? Hur prioriterar ni?

Idag tänkte jag gå på cafebesök till ett nyöppnat cafe på torget. Skulle ju väldans gärna träffa mina cafeväninna utan barn. Men dagvårdsdagarna är räknade. Vi har 12 dagar/ månad och det täcker just och just mina jobb dagar. Där emellan pusslar vi med barnvakter. Jag skulle hemskt ogärna pussla med barnvakter för att få avnjuta en varm kopp kaffe med en väninna. Men samtidigt är det exakt vad jag skulle behöva. 1 timme att bara vara Sofia och inte mamma Sofia. Är jag självisk? Så säger mitt samvete åtminstone. Det eviga dåliga samvetet som knackar på axeln hela tiden och då har jag egentligen inget att ha dåligt samvete över ens. Men då jag är funtad så att jag har dåligt samvete bara av att gå på jobb och antingen lämna barnen på dagis eller hemma med sin pappa.

Jag vet inte när vi har haft en kväll som hela familjen varit samlad senast. I stunder som idag tänker jag att är jobb verkligen viktigare än familjen? Är pengar allt här i världen? Jag vet att svaret är nej på båda frågorna men spiralen är svår att bryta. Är det så här det ska vara resten av livet. Barnen blir större. Veckorna flyger förbi. Åren flyger förbi. Är detta vad som kallas ålderskris. Jag antar det.

Annonser

5 tankar om “Hur hinner man?

  1. Ja alltså det är ju fruktansvärt, håller helt med och känner på precis samma sätt! Pengar behöver man till familjen, men på samma gång upptar jobbet alltför många timmar av dygnet så att mycket liten tid om dagen räcker till att få vara tillsammans.

  2. Har ju 3-skifts arbete o har haft Jill 15 dagar i lekis i månaden o nu är hon 10 dagar när jag är hemma med Lillis, men då när jag arbetade så va min ”heliga” tid den tid som jag hade före kvällsskift eller nattskift för ibland räckte lekis dagarna till så jag kunde ha henne i dagis den dagen jag skulle börja vaka. O då gjorde jag så med gott samvete att jag unnade den tiden åt mig själv, så min heliga tid för mig själv va före kvällsskiften eller nattskiften 😊 jag såg till att det fanns mat hemma till familjen så jag ej behövde stå o fixa mat innan jag skulle på jobb eller så fick J fixa mat åt dom när dom kom hem, städa gjorde jag heller int före kvälls-natt skiften utan det gjorde jag andra dagar 😊 så jag tycker du oxå skall unna dig lite helig tid ibland, för det behöv alla 😊

  3. Nu efter att jag började jobba i oktober känns det lite som om jag inte har någo liv.. Må-fre går åt till att väcka Boysen, föra dem till den som den dagen för dom till dagmamman, åker till jobbet, jobbar mina timmar. Kör igen hem 1h. Söker pojkarna, antingen från dagmamman eller om hon hunnit sluta jobba så söker jag dem från de som varit och sökt dem (jäklar vilket pusslas!!) kommer hem, fixar mat (rester från helgen eller halvfabrikat för att jag är såååå slut!) å så är KL redan efter 18. Pojkarna far i säng redan 18.30 då de har så tidiga mornar.. Det är våra dagar 5dagar i veckan. Må-fre hinner vi inte med något extra. Så allt som man sen skulle vilja göra ”extra”, träffa vänner, bekanta mm. Så ska man hunna klämma in under helgens 2dagar. OM man orkar göra något.. Suck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s