Hem » Uncategorized » Våra fredagsrutiner.

Våra fredagsrutiner.

image

På fredagar är barnen alltid lediga från dagis, ibland också på måndag. Då brukar vi slappa till det rejält och dom älskar det.

Det börjar med att dom vaknar allt mellan 7.30-09.00 och knäpper på tvn i vårt sovrum. Där får jag sen ligga och dra mig eller läsa något, oftast en timme eller så, innan magarna börjar kurra. Då är det oftast Liam som börjar gå ner och duka medan jag tar ut Hugo och utfodrar honom. Sen äter vi Liams framplockade frukost och jag sitter länge med mitt kaffe. Här har ungarna redan försvunnit upp på vinden och börjat leka prinsessor, pirater, katter eller whatever.

Efter lite undanplockning och dammsugning som hör till mina dagliga rutiner (hundhår över allt annars) så börjar vi fundera på vad vi ska hitta på för dagen. Ibland går vi till stan och leker i någon park och handlar samtidigt hem kvällsmaten och lördagsgodiset (dom får välja om dom äter det på fredag kväll eller lördag kväll). Ibland besöker vi också några andra lediga vänner. Oftast guddottern med familj. Ibland orkar vi inte ta oss längre än till kiosken här i byn och köper deras godis där istället.

Väl hemma måste vi ju äta lite lunch. Det brukar oftast bli en sen lunch och den brukar oftast bestå av omelett och sallad eller gårdagens rester om sådana finns. Efter det kurar vi alla ihop oss i soffan och åtminstone 2 av 3 dåsar till en stund. Vips är klockan 16.00 och pappan i huset kommer in bullrande. Då skall ungarna alltid gömma sig. Så sitter dom och fnissar i bastun eller i garderoben tills han hittar dom.

Sen går kvällen ganska fort med mat, fredagsbastu och fredagsfilm.  Grönsaker att dippa och godiset som vi köpt äts oftast upp. Sen är det sovdags.  En av oss vuxna nattar och den andra går ut med hunden. Fram till 00.00 brukar vi orka kämpa mot John Blund med någon serie eller film. Fredagsgodis för sambon men inte för min brännande hals för tillfället. Jag får nöja mig med te eller en fil. Exotiskt och gott så det förslår.

Snipp, snapp , snut så var fredagen slut. Min favoritdag näst efter söndag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s