Hem » Uncategorized » Att ha börjat jobba lite.

Att ha börjat jobba lite.

Som tur ringde min chef på mitt gamla jobb och har frågade om jag vill jobba hela Januari. Tvekade lite först, jag skulle ju vara vårdledig tills nästa baby föds. Men så var det ändå pengarna som lockade. Och tur var det för här i veckan betalade jag räkningar för över 1300 €. Inte hade dom blivit betalda med mitt hemvårdsstöd inte. Säkert hade vi fått det att gå runt på något vänster. Men nu är vi både ekonomiskt trygga och jag får komma till bland folk och jobba som jag tycker så mycket om. Jag kan bara konstatera igen en gång att jag inte är en hemmaråtta. Så funkar jag!

Så nu kommer jag att hoppa in på mitt gamla jobb under våren. Så mycket dom behöver mig och jag orkar. En arbetslista i taget. Maja är några dagar i månaden hos en dagmamma som vi känner från förr. Annars pusslar vi med mommos arbetstider. Och det funkar fint tack vare att jag har så himla flexibla arbetstider. Inget måndag-fredag jobb utan jag är mycket ledig i veckorna och jobbar kvällar, helger och nätter.

Hittills har allt löpt så smärtfritt. Efter två dagars inskolning var Maja så trygg att hon skratta och vinka när jag gick ut genom dörren. Hon har inte visat en enda sur min. Sovit på sina vanliga tider ute i vagnen, ätit bra och där emellan varit glad och nöjd. Hon har alltså fått behållla sina egna rutiner och tider trots att där är 3 andra barn med henne. Och det är så himla skönt. Jag fattar inte att det går så här bra. Det är ju som tur ändå bara tillfälligt. Från Maj får hon ju såklart bli hemma på mammaledigt med mig igen.

För Felicia har också vårterminen inneburit förändringar då hon har bytt förskola. Hon har gått inne i stan men började nu i Österby som ligger på gångavstånd. Det är även där hon kommer att börja i skolan så vi tog tjuren vid hornen och flyttade henne nu istället för att hon skulle ha börjat med helt främmande barn på ettan i höst. Och även där fick vi dra en lättnadens suck. Hon trivs som fisken i vattnet och har fått så många nya vänner. Glad i hågen går hon till förskolan och pratar endast gott om stället.

Liam, den känsligaste av mina barn, är kvar på sitt gamla dagis vårterminen till slut. Från hösten blir det sen även Österbo för han. Allt för att underlätta morgnarna när jag skall ensam dra iväg med 4 barn för att lämna vid skolan och dagis.

Men den dagen den sorgen. Nu taggar vi inför en härlig vår och sommar. Jag har en sådan sjuk längtan efter ljusare tider och varmare väder. Dem här vintern har vädermässigt varit riktigt tung tycker jag. Men snart är den mörka tiden bakom oss igen. Nu kan det bara bli bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s