Hem » Uncategorized » Att inte gilla läget.

Att inte gilla läget.

Måste man automatiskt gilla att vara gravid bara för att man får sitt fjärde barn snart? Näe, det tycker jag då INTE. Jag kommer helt enkelt inte överens  med mitt gravida jag. Och jag tycker att man får säga att man inte tycker om vad som händer med kroppen när man är havande. Jag älskar att vi snart får en bebis och jag älskar den första bebistiden över allt annat men ogillar väldigt starkt vad en graviditet gör med min kropp.

Jag gillar inte alls att bli större. Att kläderna tränger. Jag tycker det är superdumt att måsta köpa en helt ny garderob med svindyra mammakläder, så istället går jag med träningskläder från morgon till kväll och ser ut som jag vet inte vad. Vissa dagar är det ont i bäckenet andra dagar har jag ligamentsmärtor i magen.  Håret på benen växer i en rasande fart. Järnvärdet sjunker trots att jag druckit en hel flaska Floradix och jag är blek som ett spöke. Jag flåsar som bara vad av att bara ta en vanlig promenad. Spyorna stiger i halsen så fort jag böjer mig eller lägger mig ner p.g.a halsbränna.

Ja ni hör. Härligt eller hur? Ni får absolut inte tro att jag är otacksam. Jag mår ändå hyfsat bra i jämförelse med många andra och har en ganska lätt graviditet going on. Men jag känner mig så borttappad i min egen kropp. Obekväm, ful och tjock. Och jag vet att det här är något som sitter endast i mitt eget huvud men det gå inte att ändra på.

Jag längtar så efter att få träffa den här lilla babyn och få börja bygga upp min kropp igen och gilla mig själv. Jag ser inget extra vackert i mitt gravida jag annat än att det ligger ett fantastiskt nytt liv där inne bortom extra kilon, åderbråck och hemorrojder.

Annonser

En tanke på “Att inte gilla läget.

  1. Det är helt sjukt hur många tycker att man bara ska vara tacksam och gilla läget. Man har VISST rätt till att känna. En del strålar som kungarna själva och en del, ja, You know.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s